Hoe werkt de brandalarmdetectie?

Dankzij de Somfy Security Camera en de mobiele applicatie Somfy Protect kunt u op afstand worden gewaarschuwd als uw rookdetector afgaat (DAAF).

De geïntegreerde microfoon van de Security Camera is voortdurend alert als de detectie is geactiveerd. De camera analyseert op intelligente wijze de geluidssignalen van een brandalarm: hij kan dus teruggaan naar deze gebeurtenis om deze als waarschuwing te melden aan de gebruiker.

Functionering

Voor de brandalarmdetectie is een Security Camera vereist, dat wil zeggen autonoom of aangesloten op een Home Alarm-systeem.

De brandalarmdetectie wordt niet geactiveerd, als de Security Camera is aangesloten op een Home Control-systeem.

De brandalarmdetectie kan alleen functioneren als de afsluiter van de Security Camera open staat, wat de actuele activerinsgmodus ook is (geactiveerd, gedeactiveerd of nachtmodus).

In alle gevallen wordt de privacy in acht genomen: als de afsluiter gesloten is, wordt de microfoon afgesloten en is er dus geen geluidsherkenning.

Let op: als het geluid van de camera wordt afgesloten (doorgestreept icoon van de luidspreker), wordt de microfoon ook afgesloten, dan kan er dus geen brandalarmdetectie plaatsvinden.

In geval van een brandalarmdetectie ontvangt u:

• een push-bericht
  • een SMS (als de Security Camera is aangesloten op een Home Alarm en alleen voor de beheerders)
  • een e-mail
  • een waarschuwing op het paneel van de Somfy Security-app