Hoe kan ik de goede werking van mijn Somfy Protect-systeem controleren?

In de mobiele Somfy-applicatie kan via de instelling “Toestand van het systeem" de goede werking van het Somfy Protect-systeem volgens de volgende criteria worden gecontroleerd:

•  Niveau van de batterij van de apparatuur
  •  Kwaliteit van het radiosignaal tussen de Link en de randapparaten
  •  Kwaliteit van het Wi-Fi-signaal tussen:
    •  de Somfy Security Camera en de home gateway van de klant
    •  de Link en de home gateway van de klant
  •  Status van de apparatuur:
    •  verbonden met de Link
    •  niet verbonden
    •  aangesloten/ontkoppeld

Met deze functie kan een probleem met de apparatuur van het Somfy Protect-systeem worden opgelost, via hulp en adviezen, zonder dat de technische ondersteuning hoeft te worden benaderd.

De “Toestand van het systeem” is alleen beschikbaar in de Somfy Protect-app voor Home Alarm en Security Camera.

Procedure

Vanaf het bedieningspaneel van de app geeft een melding aan dat de apparatuur uw aandacht nodig heeft.

1. Druk op deze banner of ga naar het menu "Instellingen", daarna naar "Mijn apparaten"

2. Selecteer "Toestand van het systeem"

3. Bij de apparatuur die een fout vertoont staat een uitroepteken. Druk erop en u wordt naar de oplossing van het probleem geleid

4. Als alles goed werkt, kunt u echter op ieder gewenst moment een diagnose starten, vanaf het scherm "Toestand van het systeem", door op de icoon rechtsboven te drukken